Special: De belangrijkste personages in The Vampire Diaries

Standard

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor XGN.nl en is gepubliceerd op 12 oktober 2015.

Het zesde seizoen van The Vampire Diaries komt bijna uit! In al deze jaren hebben fans van de serie héél wat personages zien komen, gaan en natuurlijk weer terugkomen. In deze special zetten we de belangrijkste The Vampire Diaries characters op een rijtje, zodat je goed voorbereid aan de slag kan met seizoen 6.

Let op: dit artikel bevat spoilers! Het gaat namelijk over de belangrijkste personages in The Vampire Diaries seizoen 1 tot en met 5, en zal ook belangrijke en relevante gebeurtenissen vermelden. Wil je dus geen spoilers voor het einde van seizoen 5, lees dan niet verder! Maar wees gerust, we zeggen niks over seizoen 6.

the vampire diaries characters

9. Tyler Lockwood

Tyler komt er in seizoen 2 achter dat hij een weerwolf is. In The Vampire Diaries wordt de weerwolf-vloek pas geactiveerd wanneer je iemand hebt vermoord, vandaar dat Tyler hier eerst niets van af wist. Wanneer je geen bloed aan je handen hebt, zul je dus geen weerwolf worden.

Tyler is goede vrienden met Jeremy en Matt, de ex van Elena. Tyler begint een relatie met Caroline nadat zij hem heeft geholpen tijdens een nacht met een volle maan, wanneer hij dus veranderde in een weerwolf. Deze relatie heeft een hoop slagen en stoten te verduren gehad gedurende de serie.

Later in de serie komt Tyler bekend te staan als de eerste succesvolle hybrid, een combinatie tussen vampier en weerwolf. Hij wordt een hybrid gemaakt door Klaus, die op deze manier zijn bloedlijn wil uitbreiden. Aan het begin is Tyler enorm dankbaar aan Klaus en doet hij wat Klaus hem opdraagt, maar begint hier later een hekel aan te krijgen en wil hij vrij zijn van de macht die Klaus over hem heeft.

Tyler vindt een manier om deze bond aan Klaus te verbreken, waarna hij ook de anderehybrids vrij laat. Wanneer Klaus hier achter komt vermoordt hij Tyler’s moeder, waarna Tyler niets liever wil dan wraak nemen op Klaus.

De belangrijkste The Vampire Diaries characters - P2

8. Alaric Saltzman

Alaric Saltzman komt halverwege seizoen 1 voor het eerst in beeld als geschiedenisleraar. Hij wil Damon vermoorden omdat hij denkt dat zijn vrouw Isobel door hem vermoord is, maar komt er later achter dat dit niet zo is. Damon heeft haar tot vampier gemaakt omdat ze dat zelf wilde, en later blijkt dat zijn vrouw op jonge leeftijd zwanger raakte van een dochter, namelijk Elena.

Hij neemt later een soort vaderlijke rol in voor Elena en Jeremy, en raakt enorm goed bevriend met Damon. Alaric beschikt over een bovennatuurlijke ring waardoor hij kan opstaan uit de dood, zolang hij de ring draagt. Hij doet dit echter te vaak, waardoor hij een duister alter ego ontwikkelt die een hekel heeft aan vampiers.

Hij verliest geheel controle over zijn donkere kant en vermoord allerlei vampiers. Zelfs mensen die vampiers steunen zijn niet meer veilig voor de duistere Alaric. Via magie wordt hij veranderd in een Enhanced Original Vampire, om zo het hele vampierenras uit te roeien. Nadat dit plan wordt gestopt ontwaakt Alaric als een Original Vampire, en het lijkt erop dat zijn alter ego voorgoed weg is.

De belangrijkste The Vampire Diaries characters - P3

7. Katherine Pierce

Katherine Pierce is de vampier die de gebroeders Salvatore in het jaar 1864 in vampiers veranderde. Ze is geboren in het jaar 1490, en werd op jonge leeftijd verbannen naar Engeland. Daar leerde ze de Mikaelson familie kennen, waaronder de broers Klaus en Elijah. Ze saboteerde het ritueel waarbij Klaus in een hybrid zou veranderen, waardoor hij natuurlijk enorm pissig is en Katherine de laatste 500 jaar al achterna jaagt.

Katherine is het beste te omschrijven als een bitch. Ze is achterbaks, arrogant en gemeen, en doet alles voor haar eigen gewin. Ze is ook niet voor niets een van de belangrijkste bad guys (of bad girls?) in seizoen 1, 2, 4 en 5!

Uiteindelijk komt ze defintief om het leven wanneer ze werd neergestoken met het Traveler Knife en geen toegang kreeg tot The Other Side. Ze wordt in een soort zwart gat verzwolgen, waarna er niks meer van haar vernomen is.

De belangrijkste The Vampire Diaries characters - P4

6. Jeremy Gilbert

Jeremy begint de serie als het broertje van Elena, maar later in de serie blijkt dat Elena geadopteerd is, en dat Jeremy eigenlijk haar neefje is. Hij komt enorm vaak in de problemen en komt ook een aantal keer om het leven. Meestal is dit het gevolg van mensen die Elena iets aan willen doen, maar omdat zij altijd beschermd wordt door de gebroeders Salvatore is Jeremy makkelijkere prooi.

Gelukkig heeft Jeremy de Gilbert Ring, waardoor hij kan opstaan uit de dood zolang hij de ring draagt op het moment van overlijden. Op een gegeven moment ontwaakt hij als lid van bovennatuurlijke vampierenjagers The Five, nadat de vorige jager tot overlijden kwam. Hierdoor krijgt hij enorme impulsen om vampiers te vermoorden, zelfs zijn eigen zus Elena.

De Gilbert Ring werkt alleen voor mensen, niet voor bovennatuurlijke wezens. Daardoor lijkt Jeremy een tijd lang definitief dood te zijn nadat zijn nek wordt gebroken, maar uiteindelijk lukt het Bonnie toch om hem terug te brengen. Aan het einde van seizoen 5 woont Jeremy weer in Mystic Falls.

De belangrijkste The Vampire Diaries characters - P5

5. Familie Mikaelson

De familie Mikaelson, beter bekend als The Originals, is de eerste familie vampiers in de wereld van The Vampire Diaries. Deze vampiers zijn al meer dan duizend jaar oud, en zijn een stuk sterker dan normale vampiers. Ook zijn ze niet gemakkelijk dood te maken: de enige manier waarop ze te vermoorden zijn, is met behulp van een extreem zeldzame White Oak Stake. Maar wanneer een lid van de Original-familie om het leven komt, houdt ook de hele bloedlijn op te bestaan.

Deze familie staat vaak in de serie bekend als de bad guys. Ze gooien vaak roet in het eten en vermoorden veel personages waar iedereen veel om geeft. Toch zijn ze niet altijd slecht en helpen ze soms ook mee, al is het voor hun eigen redenen. Later in de serie kom je steeds meer over deze familie en hun vrij tragische achtergrondverhalen te horen.

Deze personages zijn enorm populair en hebben zelfs hun eigen spin-off serie genaamd The Originals. Er zijn momenteel twee seizoenen van The Originals verkrijgbaar in Nederland.

De belangrijkste The Vampire Diaries characters - P6

4. Bonnie Bennett en Caroline Forbes

Bonnie en Caroline zijn de twee beste vriendinnen van Elena. Waar tussen Elena en Caroline af en toe nog wel eens onenigheid en jaloezie zit, zijn Elena en Bonnie gedurende de hele serie beste vriendinnen. Bonnie is er altijd voor Elena en ze probeert haar altijd te helpen, zelfs wanneer ze er zelf door in de problemen komt.

Bonnie is een heks, waar we in het eerste seizoen al acher komen. Haar magische krachten zijn niet altijd aanwezig: op bepaalde momenten verliest ze haar krachten, maar ze blijft altijd een heks. Caroline was een normaal meisje aan het begin van de serie, maar werd door Katherine tijdens seizoen 2 in een vampier veranderd.

Caroline gaat met een aantal verschillende jongens in The Vampire Diaries, maar de twee belangrijksten zijn Tyler Lockwood, de weerwolf, en Klaus. Hoewel ze eigenlijk in een relatie met Tyler is, voelt ze zich stiekem toch aangetrokken tot Klaus, met alle gevolgen van dien. Bonnie ziet Jeremy wel zitten, en deze twee gaan later in de serie met elkaar uit.

Bonnie komt te overlijden wanneer ze Jeremy tot leven wekt. Ze wordt vervolgens eenAnchor, waardoor ze zich zowel in de wereld van de levenden als de wereld van de doden kan bevinden. Maar aan het einde van seizoen 5 stort The Other Side compleet in, en blijft Bonnie samen met Damon achter.

De belangrijkste The Vampire Diaries characters - P7

3. Stefan Salvatore

Stefan Salvatore is een van de belangrijkste personages in The Vampire Diaries. Hij redt Elena van het ongeluk waarbij haar adoptie-ouders om het leven zijn gekomen, en is een tijdje later de nieuwe leerling op de middelbare school van Mystic Falls. Elena en Stefan gaan al snel een relatie met elkaar aan, en lijken zelfs voor elkaar bestemd te zijn. Dit verandert echter later in de serie, wanneer Elena een vampier wordt en erachter komt dat ze eigenlijk verliefd is op Damon.

Stefan is een ‘goede’ vampier, en drinkt alleen dierenbloed. Hij doet dit omdat hij zijn bloedlust niet kan beheersen wanneer hij mensenbloed drinkt, dan verandert hij in zijn alter ego: de Ripper. Omdat hij een enorm gevoelig persoon is (een jongen die een dagboek bijhoudt, dat zegt al genoeg), kan hij het niet aan wanneer hij mensen vermoordt.

Tijdens de serie komt zijn alter ego af en toe naar boven, wat op zulke momenten de mensen rond hem afstoot. Maar toch komt Stefan altijd weer op het goede pad terecht.

De belangrijkste The Vampire Diaries characters - P8

2. Damon Salvatore

Damon Salvatore is de broer van Stefan, en ook een van de belangrijkste personages in The Vampire Diaries. Damon is aan het begin van de serie eigenlijk de ultieme bad boy, en is het totaal tegenovergestelde van Stefan. Damon heeft geen problemen met het drinken van mensenbloed of het vermoorden en martelen van onschuldige mensen.

Damon en Stefan liggen gedurende de hele serie af en aan met elkaar overhoop: het ene moment is het dikke mik tussen de twee, en het andere moment kunnen ze elkaar wel vermoorden, wat ze overigens ook wel eens proberen. Dit komt doordat beide broers helemaal verliefd zijn op hetzelfde meisje: Elena.

Aan het begin van de serie is Damon natuurlijk hartstikke jaloers op Stefan, omdat hij met Elena gaat. Later in de serie kan Stefan zijn broer niet luchten of zien, omdat ‘zijn’ Elena hem voor zijn broer heeft verlaten. Toch staan de broers altijd voor elkaar klaar, door dik en dun.

Damon zelf maakt bovendien een verandering door in het verloop van de serie, hij probeert uiteindelijk soms zelfs mensen te helpen, al gaat dit niet altijd goed. Aan het einde van seizoen 5 probeert Damon zelfs iedereen uit The Other Side te halen voordat hij zelf oversteekt naar het land der levenden. Maar hij is echter te laat: The Other Side stort in, en hij kan er niet op tijd uit komen…

De belangrijkste The Vampire Diaries characters - P9

1. Elena Gilbert

Last but not least: Elena. Dit meisje is zeker een van de belangrijkste personages in The Vampire Diaries, je zou zelfs kunnen stellen dat zij het belangrijkste personage is, aangezien alles in de serie om haar lijkt te draaien.

Elena begint in de serie als een normaal meisje, die net haar ouders heeft verloren. Ze komt Stefan tegen en valt meteen als een blok voor hem, waardoor ze kennis maakt met vampiers, hekserij, weerwolven en alle andere bovennatuurlijke dingen die we langs zien komen in The Vampire Diaries.

De rode draad door de serie is vaak dat bad guys Elena nodig hebben om hun kwade plannen uit te voeren, aangezien zij een van de Petrova dubbelgangers is (net als haar kwade dubbelganger Katherine), en bloed van de Petrova dubbelgangers voor allerlei duistere zaken gebruikt kan worden. Natuurlijk wordt Elena altijd van een vreselijk einde gered, vaak door de gebroeders Salvatore die letterlijk voor haar door het vuur zouden gaan.

Uiteindelijk gebeurt dan toch wat Elena nooit wilde: ze komt om het leven terwijl ze vampierenbloed in haar lichaam heeft, waardoor ze verandert in een vampier. Met haar nieuwe vampierenleven komen ook nieuwe gevoelens, namelijk voor Damon. Elena en Damon gaan een relatie aan, al komt dit natuurlijk ook met de nodige hoop drama. En wanneer ze dan eindelijk gelukkig zijn samen, komt het hartverscheurende einde van seizoen 5: Damon is dood…

Wat gaat seizoen 6 ons brengen? Komt Damon nog terug, en hoe zit het met Bonnie? Wat gaat er gebeuren met Elena? Voor antwoord op al deze vragen hoeven we gelukkig nog maar een paar dagen te wachten, want op 14 oktober komt seizoen 6 van The Vampire Diaries in Nederland uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *