Interview: In gesprek met DeeJ over Destiny Rise Of Iron

Standard

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor XGN.nl en is gepubliceerd op 24 augustus 2016.

Op 20 september komt Rise of Iron uit, het vierde uitbreidingspakket voor Destiny. Deze uitbreiding zal boordevol nieuwe content zoals missies, strikes en maps zitten, zodat spelers zich niet zullen vervelen. Wij spraken tijdens gamescom met community manager DeeJ over de nieuwe features die de Destiny Rise of Iron release ons gaat brengen!

Rise of Iron brengt spelers terug naar het Cosmodrome gebied op aarde, dat er behoorlijk anders uit ziet dan we gewend zijn. De Fallen vijanden hebben namelijk gevaarlijke nieuwe technologie gevonden in de tombes uit de Golden Age. Gehersenspoeld onder invloed van deze SIVA technologie ontstaat uit de Fallen een nieuw ras vijanden: Devil Splicers, die nog gevaarlijker en moordlustiger zijn dan hun voorgangers.

Niet alleen de vijanden hebben in Rise of Iron een make-over gekregen, ook de Cosmodrome is niet veilig voor de SIVA technologie. Overal zijn sporen van dit gevaar te vinden:

“De Devil Splicers hebben de omgevingen op de schop genomen, waardoor er zich onder andere nieuwe manieren openbaren om door de al bekende ruimtes te komen. Het Old Russia waar spelers gewend aan zijn, is getransformeerd door de SIVA uitbraak en spelers zullen hier een hoop verrassingen tegenkomen. De Cosmodrome bevat niet per se nieuwe gebieden, maar wel nieuwe manieren om de al bekende gebieden te verkennen: een muur kan bijvoorbeeld instorten waardoor je in een nieuwe ruimte kan komen die je eerder alleen door een raampje kon bekijken.”

The Plaguelands en Felwinter’s Peak

Bovendien brengt de Destiny Rise of Iron release spelers naar een geheel nieuw gebied: The Plaguelands. Deze nieuwe landings zone bevindt zich ook op de aarde, maar spelers hebben dit gebied nog niet eerder ontdekt in Destiny.

Ook het nieuwe sociale gebied genaamd Felwinter’s Peak is hier te vinden:

“Felwinter’s Peak staat aan het centrum van dit nieuwe avontuur. House of Wolves, een van de voorgaande expansies, draaide volledig rond het Reef en de personages die daarmee te maken hadden: ditzelfde idee geldt voor Rise of Iron. In het nieuwe sociale gebied Felwinter’s Peak kunnen spelers Lord Saladin en zijn compagnons vinden, die samen met hem de Guardians in deze nieuwe missies leiden.

Bovendien is Felwinter’s Peak een gebied waar je heengaat om bounties op te halen, om quests te verkrijgen die tot nieuwe wapens en ornaments leiden en is het een plek waar spelers naartoe terugkeren om zich voor te bereiden op het volgende deel van het avontuur.”

De strijd aan met SIVA

Spelers gaan in Rise of Iron de strijd aan met de nieuwe vijand door middel van verschillende nieuwe campaign missies en drie strikes. Twee van deze strikes kennen we al uit eerdere content, namelijk The Devil’s Lair en The Summoning Pits, maar deze zijn wel aangepast om binnen de content van Rise of Iron te passen. Zo zullen onder andere vijanden, omgevingen en natuurlijk de moeilijkheidsgraad vernieuwd zijn.

De derde strike is echter wel totaal nieuw en zal The Wretched Eye gaan heten. In deze strike gaan spelers op zoek naar de Splicer High Priest, die zich diep ondergrond begeeft. InThe Wretched Eye krijg je te maken met een mix van Splicer en Hive vijanden die het jouw fireteam zo moeilijk mogelijk proberen te maken om je doel te bereiken: het ombrengen van de High Priest.

Daarnaast brengt Rise of Iron spelers het epitoom van PvE: een nieuwe raid. Deze raid draagt de naam Wrath of the Machines en verschijnt een paar dagen na het uitkomen van de nieuwe DLC:

“De essentie van een raid is om de vijand op zijn eigen terrein aan te vallen. In een raid neem je het offensief: we zijn niet langer bezig om ons thuisland te verdedigen tegen vijanden, maar we krijgen de kans om naar het vijandelijke kamp te gaan, waar hun kracht zich bevindt om deze voor eens en altijd te vernietigen.

De nieuwe raid zal spelers diep onder de Plaguelands brengen naar verschillende van de Golden Age bunkers waar SIVA voor het eerst ontdekt was door de Fallen. Daarnaast is Wrath of the Machines onze eerste raid met Fallen in de hoofdrol.”

Nieuwe toevoegingen aan de gameplay

Ook zal de Destiny Rise of Iron release spelers nieuwe manieren brengen om hun Guardian uit te dossen. Naast een uitgebreid scala aan nieuwe wapens en armour krijgen we ook te maken met acht nieuwe Artifacts, die allemaal over unieke perks bezitten en op deze manier de gameplay een stuk gevarieerder zullen maken. Daarnaast kunnen spelers gebruik maken van Ornaments, te verkrijgen uit de nieuwe Radiant Treasures, om exotische wapens enarmour te voorzien van een cosmetische upgrade.

“Er zijn twintig verschillende Ornaments voor exotische wapens. Het gaat dus om benoemenswaardige exotics zoals de MIDA Multi Tool of de Hawkmoon waarvoor je ornaments kan verkrijgen. Wanneer je deze aanbrengt wordt het uiterlijk van het wapen veranderd. Deze ornaments zijn puur cosmetisch van aard en zullen dus geen effect hebben op de functies van het wapen.”

Deze ornaments zijn te vinden in de nieuwe Radiant Treasure Boxes, die spelers één keer per week kunnen verdienen door de Weekly Featured Strike te spelen. Daarnaast zijn deze nieuwe Treasure Boxes te koop bij de Eververse Trading Company, de kiosk voor microtransacties in het spel. Naast ornaments die het uiterlijk van exotische armour en wapens kunnen veranderen, kunnen deze boxes ook een emote bevatten.

Daarnaast zal de Destiny Rise of Iron release ons nieuwe Artifacts gaan brengen. Waar deze op dit moment nog weinig toegevoegde waarde hadden, spelen de nieuwe Artifacts juist wel een belangrijke rol in de gameplay:

“De krachten en abilities van deze nieuwe artifacts zijn ‘game changing’ te noemen. Er zijn bijvoorbeeld artifacts waarmee je een super-aanval kan blokkeren of één waarmee je eindeloos kan sprinten. Ook is er een artifact waardoor je radar preciezer is zodat je de locatie van vijanden beter kan zien en is er een artifact waarmee je tijdelijk controle over een vijand kan nemen in PvE. Er zijn veel verschillende artifacts die extreem waardevol zullen zijn, in de handen van de juiste spelers.”

Deze Artifacts maken deel uit van het endgame ritueel. Binnen de Iron Temple in het nieuwe sociale gebied Felwinter’s Peak zal een personage te vinden zijn, die je zal helpen deel te nemen aan rituelen die ontworpen zijn om één van de acht gevallen Iron Lords te eren:

“Deze Lords hebben elk hun eigen standbeeld in dit mausoleum. Je gaat hier naar binnen, je steekt het vuur aan en je eert hun herinnering om mee te kunnen doen aan bepaalde quests, die de Artifacts in hun naam activeren. De Artifacts zijn namelijk vernoemd naar de gevallen Iron Lords en beschikken over abilities die passen bij hun persoonlijke legendes als strijders.”

Nieuwe PvP features

Niet alleen het PvE deel van Destiny wordt vernieuwd, ook de PvP krijgt een aantal nieuwe features. Zo zal de Destiny Rise of Iron release ons vier nieuwe Crucible maps (waarvan één exclusief voor PlayStation bezitters is) en een nieuwe Crucible modus gaan brengen: Supremacy.

Daarnaast kunnen spelers met Rise of Iron hun eigen privé matches opzetten, een veelgevraagde feature die niet aanwezig was tot nu toe. Deze langverwachte feature stelt spelers in staat zelf potjes in de PvP modus van Destiny op te zetten en laat ze daarbij zelf kiezen volgens welke spelregels ze deze potjes willen spelen. Bovendien zijn bounties te voltooien:

“De beste beloningen zullen nog steeds te vinden zijn in de matchmade playlist, maar we willen ook dat spelers beloond worden voor het spelen van privé matches. Er zullen Common en Rare weapons te verdienen zijn en spelers kunnen zowel Armsday Challenges als dagelijkse bounties voltooien in privé matches.”

Hoewel de meeste content uit Rise of Iron niet te beschikbaar zal zijn voor spelers die het pakket niet aanschaffen, geldt dit niet voor de privé matches. Deze nieuwe feature is namelijk voor iedere speler van Destiny beschikbaar, ongeacht welke versie van de game je speelt:

“Deze feature is beschikbaar voor alle spelers van Destiny. Het is iets waarvan we willen dat de gehele community het kan delen. Een privé match werkt niet zonder vrienden en wanneer je vrienden Rise of Iron niet kopen, willen we dat ze nog steeds mee kunnen doen. Zelfs wanneer je een vriend hebt die alleen de originele Destiny heeft gekocht en geen expansies, is het nog mogelijk om met hem of haar samen een privé potje te spelen.”

Destiny Rise of Iron release zit boordevol nieuwe content

Rise of Iron zal dus zowel op het gebied van PvE als PvP een hoop nieuwe content gaan brengen. Spelers kunnen aan de slag met een nieuw avontuur, dat zich uitmondt in nieuwe missies, drie strikes en een raid. Daarnaast zijn nieuwe omgevingen te verkennen en is er een nieuw sociaal gebied waarin spelers terecht kunnen.

In de PvP kunnen spelers aan de slag met vier nieuwe maps, een nieuwe modus en de mogelijkheid om eigen matches op te zetten. Bovendien zal de Destiny Rise of Iron release een uitgebreid scala aan nieuwe wapens, armour en cosmetische aanpassingen naar het spel brengen.

Destiny Rise of Iron verschijnt op 20 september voor Xbox One en PS4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *