Special: Zelda Breath of the Wild tips

Standard

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor XGN.nl en is gepubliceerd op 8 maart 2017.

Menig gamer zal het afgelopen weekend al in de wonderlijke wildernis van Hyrule hebben doorgebracht. Het valt daarbij op dat de nieuwste Zelda game niet altijd even makkelijk is. Om je een handje op weg te helpen, zetten we hier vijf Zelda Breath of the Wild tips onder elkaar!

5. Houd je omgeving in de gaten

Het Hyrule in Breath of the Wild is zo enorm en prachtig, dat je jezelf er eigenlijk helemaal in kan verliezen. Alleen moet je hierbij wel oppassen: je kan niet zomaar overal gaan en staan zonder verdere aandacht te schenken aan waar je precies mee bezig bent. Zaken zoals de temperatuur en het tijdstip hebben namelijk ook invloed op de gameplay.

Zo zal je, ook helemaal aan het begin van de game, op plekken komen waar de temperatuur enorm laag ligt. Het is in zulke gebieden oppassen geblazen, want deze kou kan je binnen een minuut (of minder) de das omdoen. Zorg er dan ook voor dat je deze koude gebieden niet zomaar betreedt: neem bijvoorbeeld een brandende fakkel mee, trek beschermende kledij aan of maak gebruik van items die je weerstand tegen de kou verhogen.

Hetzelfde geldt voor gebieden waarin de temperatuur juist extreem hoog ligt. Gelukkig kan je voor deze plaatsen ook speciale kledij vinden die je weerstand tegen de hitte verhoogt. Je wil natuurlijk niet zomaar in vlammen opgaan!

Het is ook handig om de dag- en nachtcylcus in de game in de gaten te houden. Wil je net naar je volgende objective trekken aan de andere kant van het gebied, maar is het al bijna avond? Dan is het soms beter om even tot de volgende ochtend te wachten: ‘s nachts kunnen er namelijk meer monsters tevoorschijn komen en daar ben je niet altijd even goed op voorbereid.

4. Wees niet te zuinig

Aan het begin van Breath of the Wild zul je nog niet meteen over veel hartjes beschikken. Je begint de game namelijk met drie hartjes, die eigenlijk best snel uitgeput raken. Het is dan ook aan te raden om niet te zuinig te zijn met items als voedsel en potions, die je hartjes aanvullen en je soms ook andere bonussen geven.

Er is namelijk genoeg voedsel te vinden in Hyrule en het is daarom vrij zonde om deze items op te sparen. Gebruik ze wanneer je ze nodig hebt, want anders zul je al snel een Game Over-scherm te zien krijgen.

Mocht dit wel gebeuren, sla dan niet in paniek. Er zit namelijk amper een straf verbonden aan het doodgaan in Breath of the Wild. Het enige nadeel is dat de game de meest recente save laadt, maar dankzij het prima autosave-systeem ben je vaak niet veel progressie kwijt.

3. Vul je map zo snel mogelijk aan

Wanneer je in een nieuw gebied komt, zul je merken dat je map nog niet gevuld is en nog helemaal donker is. Op deze manier is het dus lastig om te navigeren en quests te voltooien. De derde tip is dan ook om zo snel mogelijk een toren op te zoeken, wanneer je een nieuw gebied betreedt.

Deze torens zijn vrij gemakkelijk te herkennen aangezien ze eigenlijk boven bijna alles op de map uitsteken. Het is belangrijk om een bezoekje te brengen aan deze enorme constructies, want ze hebben twee nuttige functies. Aan de ene kant dienen deze torens als waypoints voor fast-travel, wat natuurlijk erg nuttig is, maar aan de andere kant bieden ze informatie aan je Sheikah Slate. Dit betekent simpelweg dat je map van de desbetreffende regio zal worden aangevuld wanneer je de top van een toren bereikt: handig dus!

2. Ga voor de shrines

Nadat je ervoor hebt gezorgd dat je map aangevuld is, is het tijd om de shrines op te zoeken. Heel erg hard hoef je niet te zoeken, want er zijn meer dan honderd shrines in Breath of the Wild te vinden. Een goede manier waarop je de shrines kan zoeken, is vanaf de bovenkant van de eerdergenoemde torens, zoals al helemaal aan het begin van de game duidelijk wordt gemaakt. Via de zoom-functie van je Sheikah Slate kan je vervolgens op zoek gaan naar shrines.

Niet veel later in de game wordt er bovendien een handige feature aan je Slate toegevoegd, namelijk de Shrine Sensor. Deze feature zorgt ervoor dat je precies weet wanneer je in de buurt van een shrine bent, omdat het apparaatje gaat piepen wanneer je dichtbij een shrine komt. Wanneer je de verkeerde kant op gaat, zal de sensor minder vaak piepen. Als je al dat gepiep maar irritant vindt, kan je er overigens ook gewoon voor kiezen om de feature uit te schakelen.

De shrines zijn uitermate belangrijk, aangezien je Spirit Orbs verdient wanneer je deze shrines voltooit. Wanneer je vier Spirit Orbs hebt verzameld, kan je naar een Goddess Statue gaan. Hier kan je jouw Spirit Orbs inwisselen voor meer hartjes of meer stamina. Zeker aan het begin van de game, wanneer je maar weinig hartjes tot je beschikking hebt, maken die extra hartjes een enorm verschil!

1. Sla je game regelmatig op!

De grootste tip van allemaal: sla je game regelmatig op. Hoewel Breath of the Wild beschikt over een goed autosave-systeem, schaadt het toch niet om zelf ook vaak je voortgang op te slaan. Dit komt doordat je hoogstwaarschijnlijk vaak dood zal gaan tijdens het spelen van Breath of the Wild.

Uit eigen ervaring blijkt het te lonen om je spel regelmatig op te slaan, zeker wanneer je net iets tofs hebt gedaan of net voordat je met monsters gaat vechten. Bovendien kan je altijd en overal opslaan, dus zelfs middenin een shrine of tijdens het klimmen kan dit gewoon. Zo heb je altijd een plek om op terug te komen, mocht het even niet lekker lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *