Special: Vernieuwingen in de Styx Shards of Darkness gameplay

Standard

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor XGN.nl en is gepubliceerd op 31 augustus 2016.

In de game Styx Shards of Darkness kunnen we weer op avontuur met de goblin Styx. Op gamescom hebben wij deze game al even kunnen checken tijdens een presentatie. Maar wat voor vernieuwingen zitten er in de Styx Shards of Darkness gameplay? Je leest het hier!

De game Styx Shards of Darkness zal later dit jaar uitgegeven worden door Focus Home Interactive en vormt een directe sequel op voorganger Master of Shadows. Het verhaal speelt zich dan ook kort na het einde van de voorgaande game af. Na de val van de toren van Akenash heeft Styx zich een tijd schuilgehouden voor zijn vijanden, maar dat stopt al snel wanneer hij voor een buitengewone taak de stad Körangar moet infiltreren.

Op het gebied van Styx Shards of Darkness gameplay vernieuwingen beschikt het spel ten eerste over een betere engine dan zijn voorganger: de hele game wordt namelijk in de Unreal Engine 4 gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de sequel er grafisch een stuk beter uitziet, wat natuurlijk altijd een pluspunt is voor het spelen van een game.

Dat betekent ook dat goblin Styx een cosmetische upgrade heeft gekregen: hij is namelijk helemaal opnieuw opgebouwd en is uitgerust met een nieuwe outfit. Deze outfit kan je bovendien wisselen voor andere kledij tijdens het spelen van Styx Shards of Darkness. Hierbij geldt dat iedere andere outfit zijn eigen pros en cons biedt, dus iedere outfit is weer ergens anders goed voor. Daarnaast is Styx uitgerust met andere dolken.

styx shards of darkness gameplay

Nieuwe manieren om te bewegen

Naast vernieuwingen op het gebied van de graphics, is ook de Styx Shards of Darkness gameplay niet onveranderd gebleven. Hoewel de essentie van de game hetzelfde blijft, zijn er wel een een hoop nieuwe manieren bijgekomen om door de schaduwen te kruipen en sluipen.

Styx is namelijk uitgerust met wat nieuwe bewegingsmechanieken, waardoor hij zich onder andere rond hoeken kan slingeren door middel van zijn grapple hook. Daarnaast kan Styx touwen beklimmen en zijn oude vertrouwde mes als kabelbaan gebruikt worden. Volgens de ontwikkelaars moet Shards of Darkness “ongeëvenaarde bewegingsvrijheid met verfijnde stealth- en sluipmoordmechanieken bieden, die voortbouwt op de sterke punten van Styx Master of Shadows en deze bovendien verbetert.”

Bovendien zijn de bewegingen van Styx een stuk vloeiender gemaakt in Shards of Darkness. Een van de punten van kritiek op de voorgaande game was namelijk dat de bewegingen van Styx nogal houterig overkwamen. Volgens ontwikkelaar Cyanide hoorde dit zo aangezien Styx geen goed geoliede moordmachine is, maar slechts een goblin die wel eens wat problemen kan hebben met behendigheid, maar toch zullen de bewegingen in Shards of Darkness een stuk soepeler verlopen.

styx shards of darkness gameplay

Samen op avontuur

Een van de features die schitterde door afwezigheid in Styx Master of Shadows, was een co-op modus. Er was juist erg veel vraag naar een co-op optie onder fans van de game. In Shards of Darkness hoeft hier niet meer om gevraagd te worden: de game beschikt namelijk over een co-op multiplayermodus, waarin spelers samen met vrienden of anderen op avontuur kunnen gaan.

Het gaat hierbij om hetzelfde avontuur, dus geen speciale co-op missies. De spelers kunnen zo het verhaal samen doorlopen. Het is op dit moment nog niet bekend op welke manier de spelers samen kunnen spelen, maar een van de mogelijkheden is dat gebruik gemaakt wordt van de kloon ability van Styx: daarmee kunnen spelers meerdere versies van Styx tegelijk besturen.

Vijanden en omgevingen

Zoals in de meeste sequels het geval is, zal ook Shards of Darkness ons naar nieuwe omgevingen en gebieden brengen. Zo moet je tijdens een bepaalde missie aan het begin van de game Körangar infiltreren, de stad van de Dark Elves. Deze nieuwe plaatsen zullen volzitten met nieuwe soorten vijanden. Ontwikkelaar Cyanide heeft echter op dit moment nog geen nieuwe typen vijanden officieel uit de doeken gedaan, maar deze zullen we zeker wel tegen gaan komen.

styx shards of darkness gameplay

Styx Shards of Darkness gameplay – Veel nieuws onder de zon

De game Styx Shards of Darkness zal dus boordevol nieuwe content zitten voor spelers. We komen terecht in andere gebieden die over nieuwe vijanden beschikken, we kunnen op andere manieren door de schaduwen sluipen en dit kan bovendien allemaal met een vriend gedaan worden! Daarnaast zal de game er een stuk beter uitzien vanwege de nieuwe engine en zullen de bewegingen ook een stuk vloeiender lopen.

Styx Shards of Darkness zal later dit jaar verschijnen voor de Xbox One, PS4 en PC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *