Special: Overzicht met albumreleases van juli

Standard

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor DutchScene en is gepubliceerd op 1 juli 2016.

De meesten van ons hebben inmiddels al vakantie of hebben nog maar even te gaan tot het zo ver is. Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar het is wel zomer! En hoe kan je nu de zomer beter inluiden dan met toffe nieuwe albums van je favoriete bands?

Maandelijks zetten wij een overzicht van de vetste albums die nog moeten verschijnen op een rijtje. Benieuwd wat je deze maand kan verwachten? Bekijk het hier!

01/07 Blink 182 – California

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lic0oCDMfwk?feature=oembed]

De Amerikaanse poppunkers uit Blink 182 zijn weer helemaal terug met het zevende studioalbum genaamd California, de opvolger van het in 2011 verschenen Neighborhoods. Dit is het eerste album van de band waarop zanger/gitarist Matt Skiba te horen is, die voormalig bandlid Tom DeLonge vervangt. De eerste single van het album verscheen op 27 april en draagt de titel “Bored To Death”. Beluister hierboven deze track alvast!

08/07 Biffy Clyro – Ellipsis

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=bpJvP4b5fX8?feature=oembed]

De alternatieve rockers in Biffy Clyro komen op 8 juli met hun zevende studioalbum. Het album draagt de naam Ellipsisen wordt door de band zelf omschreven als “the best record we’ve made” in een interview met NME. Op 21 maart verscheen de eerste single van het album, namelijk “Wolves Of Winter”. Beluister de single hierboven!

29/07 Billy Talent – Afraid Of Heights

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MvK-3Ms3m34?feature=oembed]

Het vijfde studioalbum van de Canadese rockers in Billy Talent verschijnt aan het einde van deze maand. De plaat draagt de naam Afraid Of Heights. Drummer Aaron Solowoniuk zal niet op het album te horen zijn vanwege gezondheidsproblemen, maar in zijn plaats is Jordan Hastings (o.a. Alexisonfire, Cunter) op het album te horen. De eerste single verscheen eind mei en draagt dezelfde naam als het album. Luister hierboven alvast “Afraid Of Heights”!

Overige releases:
01/07 Chelsea Grin – Self Inflicted
01/07 Bat For Lashes – The Bride
08/07 Chevelle – The North Corridor
08/07 Nonpoint – The Poison Red
08/07 Switchfoot – Where The Light Shines Through
15/07 Good Charlotte – Youth Authority
15/07 Juliet Simms – From The Grave
22/07 Relient K – Air For Free
29/07 Death Spells – Nothing Above, Nothing Below

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *