Review: Plantronics RIG 500HS

Standard

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor XGN.nl en is gepubliceerd op 5 december 2015.

Wil je een goede headset bemachtigen die langdurig comfortabel is, dan mag je meestal vrij veel geld neerleggen. Deze headset van Plantronics is verrassend goedkoop met een adviesprijs van 59,99 euro. Of deze headset ook goed is, lees je in deze Plantronics RIG 500HS Review.

De Plantronics RIG 500HS is speciaal ontworpen voor gebruik met PlayStation 4 en is te gebruiken met controllers met een 3.5mm audio-ingang. De headset is een officieel gelicenseerd PlayStation product en je ziet het logo van PlayStation op verschillende plaatsen terug, bijvoorbeeld in de oorschelpen. Leuk extraatje dus voor de PlayStation fanboys! Maar natuurlijk moet een headset meer kunnen dan een logo weergeven. Hoe zit het met het comfort en de geluidskwaliteit?

Design en comfort

De Plantronics RIG 500HS mag er misschien niet heel gelikt uitzien, maar dat maakt niet veel uit. Dankzij de vele lege ruimtes en de afwezigheid van onnodige elementen voelt de headset heel licht aan. Mede hierdoor is de RIG 500HS enorm comfortabel in gebruik.

Een andere reden voor het draagcomfort van de RIG 500HS is de zelfregelende hoofdband aan de bovenkant. Waar de meeste hoofdtelefoons simpelweg op je hoofd rusten via het frame, voegt deze headset daar een zachte hoofdband aan toe. Deze past zich aan aan de vorm van je hoofd, waardoor de RIG 500HS precies goed op je hoofd past.

Bovendien kan je de oorschelpen op drie verschillende standen zetten, wat de pasvorm nog verder bevordert. Zo past de headset eigenlijk goed op elk hoofd, van klein tot groot. Door de combinatie van flexibele en zachte hoofdband, verstelbare oorschelpen en lichtgewicht frame voelt de headset enorm comfortabel aan, zelfs wanneer je hem een paar uur achtereen draagt.plantronics rig 500hs review

Prima geluidskwaliteit

De RIG 500HS biedt over het algemeen prima geluidskwaliteit, maar biedt niet zoveel bijzonders op het gebied van geluid. De headset doet op dit gebied puur wat het moet doen: geluid naar je oren brengen. Dit betekent echter niet dat de kwaliteit slecht is, maar het is ook niet uitzonderlijk goed.

De microfoon werkt ook prima: tijdens het spreken ben je duidelijk hoorbaar en voor de gesprekspartner zijn er geen nare dingen als ruis of achtergrondgeluiden te horen. Bovendien blokkeren de oorschelpen het omgevingsgeluid vrij goed, waardoor je niet snel afgeleid wordt.

plantronics rig 500hs review

Doe-het-zelf headset

Bij het uitpakken van de doos valt meteen op dat de headset uit verschillende onderdelen bestaat. Helemaal à la een IKEA-bouwpakket mag je deze vervolgens zelf in elkaar zetten. Gelukkig spreekt dit voor zich en is dit totaal niet moeilijk: zelfs ondergetekende kreeg het zonder problemen voor elkaar. Bovendien ben je er niet lang aan kwijt, je doet er ongeveer een minuutje over om de headset in elkaar te zetten.

De Plantronics RIG 500HS bestaat uit een frame, een zachte en flexibele hoofdband, twee oorschelpen en een microfoon. Doordat deze headset helemaal uit individuele onderdelen bestaat is het mogelijk deze naar wens aan te passen. De microfoon is bijvoorbeeld afneembaar, wanneer je even niet wil praten. Verder kan je andere hoofdbanden of oorschelpen aanschaffen en deze verwisselen.

plantronics rig 500hs review

Plantronics RIG 500HS Review – Goede prijs-kwaliteitverhouding

De RIG 500HS headset biedt veel comfort, prima geluidskwaliteit en enorm veel aanpassingsmogelijkheden voor een scherpe prijs van 59,99 euro. Aangezien je voor een goede headset minstens dezelfde prijs kwijt bent, of hoger, is dit een mooie prijs. Met de prijs-kwaliteit verhouding zit het dus prima. Bovendien krijg je 10 euro retour op deze headset wanneer je hem voor 31 december aanschaft, dus dan is deze helemaal goedkoop.

Deze headset is goed voor uren speelplezier, maar zoek je echt kraakhelder geluid, dan zul je wat dieper in de buidel moeten tasten. Zoek je comfort en neem je genoegen met geluidskwaliteit die prima is, dan is dit zeker een aanrader!

Eindcijfer: 8.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *