Review: Turtle Beach Ear Force Recon 50x

Standard

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor XGN.nl en is gepubliceerd op 14 november 2015.

Een goede headset is onmisbaar voor de fanatieke gamer. Een hoofdtelefoon van kwaliteit is namelijk belangrijk voor de optimale game-ervaring. Wij zijn aan de slag geweest met de Ear Force Recon 50x headset. Of deze hoofdtelefoon genoeg kwaliteit biedt, lees je in de Turtle Beach Ear Force Recon 50x review!

Wil je echt goede kwaliteit, dan zal je diep in de buidel moeten tasten voor een headset. Maar niet alle headsets zijn duur, je kan ook kiezen voor goedkopere versies, hoewel je daar ook vaak een stukje kwaliteit voor in moet leveren. Deze Ear Force Recon 50x van Turtle Beach is een van de goedkopere hoofdtelefoons: aan deze headset hangt een prijskaartje van 44,99 euro. Of je met deze gamingheadset ook waar voor je geld krijgt, lees je hier.

Turtle Beach Ear Force Recon 50x Review

Alleen te gebruiken met nieuwe controllers

De Ear Force 50x beschikt over twee 40mm neodymiumspeakers, waarvan de bediening in de kabel verwerkt zit. Met een handig paneel kan je de microfoon in- en uitschakelen en het volume regelen. Verder is de (wat lastig te buigen) microfoon gemakkelijk afneembaar wanneer je even niet wil chatten.

De hoofdtelefoon is speciaal ontworpen voor de Xbox One, maar ook te gebruiken met andere apparaten zoals de PS4, PC of mobiele apparaten. Via de 3,5mm headsetstekker is deze gemakkelijk aan te sluiten, maar hier zit wel gelijk een minpunt aan verbonden: hierdoor is de headset alleen te gebruiken met de nieuwe Xbox One controllers. Wil je deze gebruiken met een oudere controller, dan moet je minstens 20 euro neerleggen voor een headset adapter, en dat is jammer.

Turtle Beach Ear Force Recon 50x Review

Matige geluidskwaliteit

De Ear Force Recon 50x is te gebruiken voor een hoop verschillende zaken: van met vrienden chatten en natuurlijk gamen, tot naar muziek luisteren of naar films kijken. Wanneer je deze headset gebruikt om te gamen, valt op dat de geluidskwaliteit niet erg indrukwekkend is, maar je kan natuurlijk ook geen kraakhelder geluid verwachten voor zo’n prijs.

Ten eerste blokkeren de vrij grote oorschelpen het omgevingsgeluid voor geen meter. Deze headset werd in een vrij stille omgeving getest, waarbij af en toe een deur geopend werd of een trap op- en afgelopen werd. Dit hoor je enorm goed terwijl je aan het gamen bent, waardoor je elke keer uit je spel gerukt wordt. In een luidruchtige omgeving zal deze headset dus waarschijnlijk weinig afleiding bieden.

Verder is de headset vrij zacht op het gebied van volume, en komt het in-game geluid hierdoor niet echt goed uit de verf. Explosies en geweerschoten klinken niet erg overtuigend en bovendien niet helder. De stemmen van personages daarentegen klinken wel goed, maar over het algemeen biedt de Ear Force Recon 50x niet een erg overtuigend gamegeluid.

Ook tijdens het bekijken van video’s wordt het er niet echt beter op. Het geluid is wel harder, maar klinkt nog steeds alsof het van ver weg komt.Turtle Beach Ear Force Recon 50x Review

Niet lang comfortabel

Een goede headset moet natuurlijk goed zitten, want de echte gamer wil een headset die zelfs tijdens urenlange speelsessies comfortabel blijft. De Ear Force Recon 50x is daar helaas niet geschikt voor. Hoewel de headset rond de oren wel vrij comfortabel aanvoelt, is deze bovenop toch vrij hard wat zeker tijdens langere speelsessies niet lekker gaat zitten.

Verder is de headset wat aan de kleine kant, wat voor ondergetekende niet echt een probleem vormde, maar wat dus wel een probleem kan zijn voor mensen met een wat groter gevormd hoofd. Verder zit de Ear Force Recon 50x ook niet erg comfortabel wanneer je een bril draagt tijdens het gamen.

Verder voelt de headset niet al te stevig aan, waardoor je het gevoel krijgt dat deze vrij gemakkelijk kan breken. Turtle Beach heeft het op de website over een lichtgewicht ontwerp en dat is zeker waar, maar het doet de stevigheid van de headset niet ten goede.

Turtle Beach Ear Force Recon 50x Review

Mooi design

Het oog wil ook wat, en deze Ear Force Recon 50x ziet er wel goed uit. De headset is helemaal in het zwart en knalgroen, wat natuurlijk toepasselijk is aangezien de Ear Force Recon 50x speciaal ontworpen is voor de Xbox One. De oorschelpen zijn zwart, met een groene opdruk van het Turtle Beach logo: aan de binnenkant van de oorschelp is het design juist omgekeerd.

Verder is de headset mooi afgewerkt met leer, wat ook meer comfort biedt. Op het gebied van design is er dus niet veel op te merken aan de Ear Force 50x van Turtle Beach.

Turtle Beach Ear Force Recon 50x Review

Matige kwaliteit voor je geld

De Ear Force 50x is een vrij goedkope gamingheadset, maar verwacht dan ook niet de beste kwaliteit voor je geld. De geluidskwaliteit is niet heel overtuigend en het omgevingsgeluid wordt niet goed geblokkeerd. Verder is het jammer dat de headset slechts over een 3,5mm aansluiting beschikt waardoor deze alleen te gebruiken is met de nieuwste controllers: je mag weer extra geld neerleggen om een adapter te kopen, wil je deze met oudere controllers gebruiken.

Wel is de Ear Force 50x mooi vormgegeven, in de toepasselijke Xbox-kleuren: zwart en groen. De headset is jammer genoeg niet erg geschikt voor langere speelsessies aangezien het niet heel comfortabel is. Maar de headset is dan ook niet duur met een prijs van 44,99 euro, dus je kan ook niet te veel verwachten met zo’n prijskaartje. Ben je op zoek naar goede geluidskwaliteit, dan kan je beter wat meer geld neerleggen.

Eindcijfer: 7.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *