Review: Urbanista Seattle Wireless

Standard

Dit artikel is oorspronkelijk geschreven voor XGN.nl en is gepubliceerd op 20 september 2016.

Altijd en overal, waar we ons dan ook bevinden, naar onze eigen muziek kunnen luisteren: dat is het idee. Speciaal voor mensen met deze wens is er het merk Urbanista, dat hoofdtelefoons ontwikkelt voor de mobiele en actieve mens. Nieuw in de line-up is de Seattle hoofdtelefoon. Hoe deze hoofdtelefoon bevalt, lees je in de Urbanista Seattle Wireless review!

De Urbanista Seattle komt in twee varianten: met en zonder draad. Tenzij je écht zeker weet geen gebruik te willen maken van de draadloze feature, is het niet aan te raden om de bedrade versie te kopen: de Seattle Wireless wordt namelijk ook geleverd met draad, zodat je de headset zowel met als zonder draad kan gebruiken. Ideaal dus voor momenten waarop de batterij van de hoofdtelefoon leeg raakt, of voor het gebruik met wat oudere apparaten die geen Bluetooth verbinding ondersteunen. Je legt hier wel wat meer geld voor neer dan voor de standaardversie (namelijk €40,- extra), maar op deze manier krijg je het beste van beide werelden.

De Urbanista Seattle Wireless ziet er bovendien ook erg gelikt uit. Wij hebben de zwarte versie mogen uitproberen, maar de hoofdtelefoon is daarnaast ook verkrijgbaar in blauw, roségoud en wit. De hoofdtelefoon is voorzien van een minimalistisch design met matte textuur, waardoor deze er nog erg stylish uitziet. Zo kan je in stijl van je favoriete muziek genieten.

Helder geluid

Maar uiterlijk is echter niet alles. Bij een hoofdtelefoon is het natuurlijk enorm belangrijk dat deze geluid levert waar je met plezier naar kan luisteren. De Urbanista Seattle Wireless biedt goed, helder geluid, ongeacht het genre muziek dat je luistert. Tijdens het testen van de hoofdtelefoon hebben wij een hoop verschillende genres geluisterd, van pop tot klassiek en van metal tot dance. Deze komen eigenlijk allemaal even goed uit de verf, hoewel muziek met veel elektronische tonen nog net iets beter klinkt dan de rest.

De Seattle Wireless biedt gebruikers de kans om de hoofdtelefoon zowel met als zonder draad te gebruiken. Of je nu via kabel of via Bluetooth luistert, voor de geluidskwaliteit maakt dit weinig verschil. Er zijn geen stotteringen te horen, mits je dicht genoeg bij je apparaat in de buurt blijft. De hoofdtelefoon moet namelijk tot tien meter Bluetooth bereik hebben, maar wanneer je een aantal meter bij je apparaat vandaan bent beginnen de eerste stotteringen echter al wel door te komen. Het is dus aan te raden om je apparaat wel bij je in de buurt te houden tijdens het beluisteren van muziek.

urbanista seattle wireless review

Comfortabel en gebruiksvriendelijk

Urbanista legt haar focus op de mobiele en actieve mens, waardoor je bijvoorbeeld al snel denkt aan het gebruiken van de hoofdtelefoon in het openbaar vervoer of tijdens het hardlopen. Belangrijk is dus dat de hoofdtelefoon comfortabel en stabiel op je hoofd blijft zitten, zeker tijdens langere perioden. Gelukkig is de Seattle Wireless enorm comfortabel dankzij de Memory Foam oorkussens en de verstelbare hoofdband. De oorschelpen zitten comfortabel rond het oor en de hoofdtelefoon gaat nergens drukken, ook niet wanneer je voor langere tijd naar muziek luistert.

De Seattle is niet alleen enorm comfortabel, maar bovendien ook erg gebruiksvriendelijk. Mede dankzij het minimalistische design is het snel duidelijk waar de weinige knoppen voor dienen en het opzetten van een Bluetooth verbinding is dan ook zo gepiept. Je hoeft simpelweg de Bluetooth-schakelaar naar de kant van het LED-lampje te zetten en vervolgens kan je vanaf je apparaat verbinding maken met de hoofdtelefoon.

Daarnaast beschikt de hoofdtelefoon over een zogenaamd Soft Touch control systeem, waarbij je de oorschelpen als een soort van touchscreen moet zien waarop je verschillende handelingen kan uitvoeren. Zo pauzeer je de muziek of neem je een telefoontje op door op de oorschelp te tikken, ga je naar het volgende nummer door hier horizontaal over te swipen en reguleer je het volume door je vinger verticaal over de oorschelp te swipen. Dit is enorm handig, zeker wanneer je apparaat zich in je broekzak bevindt en je even geen tijd hebt om deze eruit te vissen.

urbanista seattle wireless review

Niet heel geluidsdempend

Een ander belangrijk aspect voor hoofdtelefoons is het dempen van het omgevingsgeluid, zodat je je muziek niet enorm hard hoeft te zetten om hier bovenuit te komen. Helaas laat de Seattle Wireless op dit vlak wat punten liggen, aangezien het omgevingsgeluid niet altijd even goed gedempt wordt.

Wanneer je je op een vrij rustige plek bevindt, doet deze zijn werk nog wel, maar wanneer je in een overvolle spitstrein zit die stampvol zit met mensen, moet je toch echt je muziek een stuk harder zetten wil je deze geluiden blokkeren.

Kabelomhulzing niet erg stevig

Mocht je de Seattle Wireless met draad willen gebruiken, dan moet je goed opletten. De omhulzing van de kabel is namelijk niet erg stevig: na slechts één dag gebruik (waarbij de hoofdtelefoon opgevouwen in de rugtas is meegenomen, met de kabel hieromheen gedraaid) is deze al kapotgegaan bij de aansluiting. Dit zorgde ervoor dat de kabel zelf gebogen werd, iets wat je dus zeker niet wil hebben.

Dit vormt echter geen probleem voor de headset zelf, aangezien deze nog gewoon draadloos te gebruiken is. Ook is de kabel zelf niet kapot, maar gaat het slechts om het omhulsel hiervan, dat je eventueel door kan knippen of je kan proberen de kabel terug in zijn ‘jasje’ te duwen. Toch is het wel zeker jammer dat dit omhulsel het al na een dag van gebruik begeeft.

urbanista seattle wireless review

Urbanista Seattle Wireless Review – Flexibele hoofdtelefoon met helder geluid

Wanneer je niet zeker weet of je een hoofdtelefoon met of zonder draad wil aanschaffen, dan is de Urbanista Seattle Wireless de hoofdtelefoon voor jou: je krijgt het bij deze hoofdtelefoon namelijk allebei. Daarnaast biedt de headset helder geluid, ongeacht het genre waar je naar luistert en is de Seattle Wireless bovendien enorm comfortabel, zelfs tijdens lange luisterperiodes.

Minpuntjes zijn wel dat de hoofdtelefoon het omgevingsgeluid niet altijd even goed blokkeert en dat het omhulsel van de kabel niet erg stevig is. Echter is de Seattle Wireless een prima draadloze headset en de prijs van €99,- is ook niet bepaald hoog. Mocht je echter totaal geen interesse hebben in de Bluetooth-functie, dan is er ook een bedrade versie te koop: voor slechts €59,- heb je deze in huis.

Eindcijfer: 8.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *